Snabb och lätt Carbonara med champinjoner

Jag älskar pasta och därför gillar jag denna rätten speciellt mycket. Ingredienserna är sådant som vi nästan alltid har hemma och det går så fort att göra den.
Pasta Carbonara ( 2 hungriga personer eller 4 mindre hungriga )
1 pkt tunna spagetti typ Barillas no 5.
1 gul lök
1 liten burk champinjoner
1 pkt bacon
2 msk dijon senap
2 dl creme fraice
en skvätt matlagningsgrädde
svartpeppar
ägg
parmesan
Koka spagetti enligt förpackningen.
Hacka en gul lök fint och fräs den mjuk i lite smör/olja. Häll i champinjonerna och lät dem bli mjuka. Klipp baconet i små bitar och häll i stekpannan. Låt allt steka ihop några minuter. Häll i creme fraiche och smaksätt med dijonsenap. Om man vill ha en lite krämigare röra häller man i en skvätt matlagningsgrädde och låter detta puttra ihop en stund.
Häll upp spagetti i en djuptallrik och lägg över röran. Krydda med svartpeppar och garnera med lite skivat parmesan och en äggula.
Supergott och mycket mättande!
Kram Sandra
Kommentarer
Trackback