Mediterranean

Ett av mina favorit ställen i Lund är Mediterranean som ligger på en liten tvärgata till gågatan (lilla fiskaregatan). Det är en grekisk restaurang som legat där i säkert 10 år. Dem serverar lunch på veckodagarna, men jag gillar deras kvällsmeny bäst! Deras specialite är grillspätt, Souvlaki, med tzatziki. Hela upplevelsen är som att komma till medelhavet. Det spelas ofta grekisk musik ur högtalarna, och då ägarna faktiskt kommer från grekland känns det väldigt äkta.






Vi brukar äta en tallrik med Mezé till förrätt, en tallrik med blandade godsaker från förrättsmenyn. Annars är aubergine röran, Melitzanosalata,  och den friterade fetaosten , Feta saganaki, något jag starkt rekomenderar för den som inte bara vill ha grekisk sallad. Är man sugen på mycket efter förrätten kan man äta deras Mediterranean special som huvudrätt. Det är en tallrik med blandade huvudrätter såsom Souvlaki, Moussaka och Lammkotlett m.m Annars är grillspetten väldigt goda!



Det man bör tänka på att att boka bord! Vinter som sommar, det är ofta fullt på denna lilla krog. Värt att veta är att man inte kan boka bord utomhus, men man flyttas ut när det finns plats om så önskas. Väl värt ett besök nästa gång du är i Lund!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0