Kyckling i marinad

 


Bild från www.ica.se




Min svägerska har bjudit på denna i helgen och den var supergod! Så nu har jag knyckt receptet (som är från ICA) och här får ni det!
Supergott!

Man kan utan problem göra detta dagen innan och bara skära upp filéerna samma dag som du serverar dem utan att det smakar skumt.


Kycklingen passar fint till buffé eller till en härlig sommarsallad. Kankse den Karin tipsat om? Vi åt den tillsammans med en pastasallad med salami och feta ost, och massor av pesto!

Kycklingfiléer i marinad

8 kycklingifléer
2 msk smör/margarin
2 tsk salt
2 krm mellanmalen svartpeppar

Marinad
1 dl olivolja
1 dl balsamvinäger
4 msk flytande honung
1 tsk gourmetsalt
1 krm mellanmalen svartpeppar
2 pressade vitlöksklyftor
1 kruka färska örtkryddor ex timjan alt oregano

Gör så här:
Stek filéerna i matfettet i omgångar, 8-10 min på varje sida eller tills de är genomstekta. Krydda med salt och peppar.
Blanda alla ingredienser till marinaden.
Lägg kycklingarna i dubbla plastpåsar, häll över marinaden och låt dem arinera någon timme. Vänd plastpåsen lite då och då så att marinaden fördelas jämt över filéerna. LÄgg dem i kylskåp när de svalnat.
Vid servering:
Skär upp filéerna och lägg dem på ett serveringsfat, skeda över marinaden.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0