Jordgubbstårta




Igår fyllde lilla mamma år så då bakade jag en tårta till henne med massor av jordgubbar. Eller ja bakade och bakade....
Den har kesella i sig så den inte blir så himla söt som vanliga jordgubbstårtor tenderar att vara.

Recept  8-10 bitar

2 liter jordgubbar
1 pkt färdiga tårtbottnar ( jag har kört på chokladbottnar från ICA)
2 dl kesella vanilj
5 dl vispgrädde
0.5dl jordgubbssaft

 
Vispa all grädde.
Sköj, snoppa och mosa 1 liter av jordgubbarna med gaffel.
Fördela moset i två skålar.
Häll i kesellan i den ena skålen och en del av vispgrädden i den andra. Hur mycket grädde är en smaksak.  Blanda.
Lägg upp en del av botten på ett tårtfat. Häll över lite saft för att få botten lite mer saftig.
Bred på grädd/jordgubbsmoset.
Lägg upp andra delen av botten. Häll över lite saft för att få botten lite mer saftig
Bred på kesella/jordgubbsmoset.
Lägg på den översta delen av tårtbotten.
Täck tårtan med grädde. Spritsa gärna runt den på toppen.
Snoppa resten av jordgubbarna och lägg överst på tårtan.
Färdig!

Jag skulle inte rekommendera att man gör denna tårtan i förväg för den kommer att bli lite geggig då. Men man kan göra den ngn timme i förväg och ha i kylen utan problem.

Lycka till!

Kram Sandra

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0