Grillspett i trädgården


                                                                  Bild från www.recept.nu
                                                                                              
Medan Karin &Co satt på gränden grillade vi hemma i vår trädgård istället.
Vi gjorde grillspett med champinjoner, lök, starka korvar och grytbitar av fläsk. Till detta hade vi nypotatis och tzatziki. 

Jag är ju en tzatzikifreak och älskar att man numera kan köpa turkisk yoghurt på spann så det går snabbt att göra den hemma. Gone are the days när man fick stå och göra det med filter och mög, och det skulle rinna av och sånt! 

Iaf här är recept på våra spett!

Grillspett ca 8 st
ca 500 gr grytbitar av fläsk
6 starka korvar ( vi föredrar Txistorra och Chorizo från Scan)
2 gula lökarar i klyftor  
10 champinjoner ( i klyftor/ eller halvor beroende på storlek)

Rensa grytbitarna från överflödigt fett, lite kan vara kvar för det smälter bort. Dela dem som är stora så alla har ung samma storlek 
Dela korvarna i bitar
Skala och klyfta löken och dela champinjonerna.

Trä upp alltsammans på spätt, om ni använder träspätt tänk på att dessa ska ligga i blöt ett par timmar i förväg.
Ett tips härifrån är att köpa metallspett. VI fyndade förra året på ICA Maxi 8 st för 10 kr och de är superbra! Med trähandtag och så är de svarvade så man lättare få av maten från dem.

Grilla på grill, på medelhög värme ca 15 min.
Pensla med grillolja eller glaza om ni känner för det under tiden. Hur mkt beror på hur stark smak man vill ha!

Tzatziki

0.5l turkisk yoghurt
0.5 msk vegetabilisk olja, ex olivolja eller rapsolja
lite svartpeppar
lite salt
2 vitlökar
0.5 gurka

Riv gurkan grovt och  låt rinna av i sil/ durkslag. Salta lite på rivet så går det lite fortare. Jag brukar pressa på rivet med en sked för att skynda på det hela.
Blanda allt i en bunke (gärna med lock) och ställ i kylen. Låt stå i minst 20 min.


Ha en bra dag alla!

Kram Sandra

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0