Färsbiffar i chilisås

Det blev inga färbiffar i fredags, utan de blev idag istället :) Receptet kommer från Arla, men om jag ska laga det igen blir det nog lite små modifikationer. T.ex. tyckte vi biffarna var lite trista som mest smaka färs, lite mer krydda i dem av diverse sorter får det nog bli. Sen tyckte Truls och Simon att såsen kunde varit starkare, så gillar man het sås kan man lätt dubbla mängden chili och sambaloelek.

Annars måste jag säga att det var väldigt enkelt med arlas/keldas färdiga sås. En klassisk gräddsås som säkert funkar till köttbullarna om man så vill, man kan ju piffa till den med massa olika (t.ex. tipsar arla om enbär). Den finns i kyldisken och chansen finns att den trillar ner i matkassen fler gånger vi är på ica (den varar ju 91 dagar hemma i kylen!).



Nåja, receptet hittar ni nedan och det är utan våra kommande modifikationer.




Bild från arla.se


Färsbiff med chilikryddad sås
2 pers

400 g köttfärs
1 msk potatismjöl
1 dl mjölk
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
smör
3 dl Kelda sås Creamy Classic
2 msk chilisås
1/2 tsk sambal oelek
grönsaker att steka/wokgrönsaker

Gör så här:
Blanda färsen med potatismjöl, mjölk, salt och peppar. Forma färsen till 4 stora, tunna biffar. Stek dem i smör i en stekpanna någon minut på varje sida. Värm såsen och smaksätt den med chilisås och sambal oelek. Servera biffen med såsen, kokt potatis eller ris och lättstekta grönsaker. Tips: Biffarna kan göras i förväg och sedan värmas i såsen.

Smaklig måltid!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0