Den nya svenska vardagsmaten!

Idag äter folk inte (eller jag tror iaf inte det) rotmos och dillstuvat kalvkött som väl har ansetts tillhöra husmanskosten förr. Jag tror den svenska vardagsmaten består av pizza, spagetti o köttfärssås och falukorv med makaroner (och en falafel/kebab då och då).  Vi har ju alltid influerats av utländska kök, våra "svenska" kåldolmar kommer ju faktiskt från det franska köket. Det är ju ganska mycket spännande mat som fortfarande trillar in i vår vardag, för 10 år sedan var ju inte sushi något man hämtade hem sådär...

I morgon kväll ska det iaf bli en god vän som har funnit i över 10 år... tacos! Denna rätt är blev de mest varierande tror jag. Blir man bjuden på tacos vet man aldrig vad som kommer stå framdukat på bordet.


Bilder från santamaria.se

Hemma hos oss äts det gärna i mjuka bröd, såkallade wraps. Här är de ingredienser vi anser en taco kväll inte kan klara sig utan :)

Taco Wraps
Creme Fraish
Isbergsallad
Köttfärs (stekt med Santa Marias krydd mix)
Riven ost
Paprika
Tomat
Gurka
Avocado/Guacamole
Tacos sauce
Taco chips (lätt saltade eller chili smak)


Ibland slänger vi in lite andra grönsaker så som svamp, majs, sugar snaps, lök etc. Sen är det bara att lägga ihop det i vilken ordning man vill. Tycker oftast problemet består i att man inte kan stänga brödet :)
Vad har ni på era tacos? Berätta gärna så vi kan utöka vårt bord av grönt.

Behöver ni mer tips har Santa Maria en fantastisk sida med massor av recept, här är en direktlänk till deras mexikanska sida (dvs tacos sidan) www.santamaria.se







Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0